top of page
Raportare 2019
Rezumat etapa II

       In cadrul etapei 2 au fost realizate atat obiectivele stiintifice corespunzatoare fiecarui proiect component, cat si cele de management aferente proiectului complex in ansamblul sau, prezentate pe scurt in cele ce urmeaza. Din punct de vedere al activitatilor de management au fost obtinute urmatoarele rezultate: a) organizarea a unei intalniri de proiect/workshop in care:   s-au prezentat rezultatele obtinute pentru fiecare proiect component; s-a discutat despre modul de in care trebuie facuta raportarea stiintifica si financiara a acestei etape;​ b) A fost actualizat in permanenta, site-ul proiectului MultiMonD2 in romana si engleza: https://multimond.wixsite.com/multimond, https://enmultimond2.wixsite.com/multimond2engl;

Din punct de vedere stiintific au fost obtinute urmatoarele rezultate, prezentate pentru fiecare proiect component Proiect 1: Realizarea de modele functionale: model experimental, produs; Proiect 2: documentatie tehnica, diseminarea rezultatelor la nivel national/international; Proiect 3: ConfiguraÈ›ie protocol comunicare, definirea configuraÈ›iei software, implementarea arhitecturii funcÈ›ionale GCS, prezentarea rezultatelor proiectului în publicatii de prestigiu, la manifestari international; Proiect 4: Studiu comparativ; protocol experimental; model functional; analiza experimentala,observatii; elaborare lucrare stintifica.

III. Indicarea rezultatelor si modul de diseminare a rezultatelor la nivelul proiectului complex, cat si la nivelul fiecarui proiect component, incluzand realizarea indicatorilor de rezultat atinsi;

La nivelul proiectului complex s-a urmarit ca toate obiectivele stiintifice si manageriale propuse in aceasta etapa sa fie indeplinite in totalitate.

A fost realizat si actualizat in permanenta, site-ul proiectului MultiMonD2 in romana si engleza: https://multimond.wixsite.com/multimond , https://enmultimond2.wixsite.com/multimond2english .

Toate rezultatele (postere, prezentari orale, articole submise spre publicare) au fost diseminate pe site. De asemenea, acest site a a fost facut cunoscut in mediul online si cu ajutorul retelelor de socializare (https://www.facebook.com/MultiMond2-33-PCCDI-289063881702953).

A fost organizata o intalniri de proiect/workshop in care:   s-au prezentat rezultatele obtinute pentru fiecare proiect component  si s-a discutat despre modul de in care trebuie facuta raportarea stiintifica si financiara a acestei etape.

La nivelul fiecarui proiect component s-a urmarit ca rezultatele estimate sa fie indeplinite, urmarindu-se si realizarea indicatorilor de rezultat. Astfel:

       Proiect 1

  •  Rezultate estimate: Realizarea de modele functionale: model experimental, produs;

  •  Rezultate indeplinite: i) Au fot obtinute materiale avansate pentru medii active prin MAPLE  din NPs de SnO2 si  amestec de SnO2 cu CeO2 respectiv WO3, a caror grosime nu  depaseste  350 nm; ii) S-au  dezvoltat senzorii de conceptie proprie, prin depunerea filmelor subtiri de NPs pe substrat de SITAL  cu electrozi interdigitali de aur; iii) s-a implementat un sistem de tip LIDAR si a fost achizitionat si instalat fost un pachet software Keysight BV0003B – Licenta BenchVue Power Supply, Control and Automation; iv) S-au diseminat rezultatele prin  postere, prezentari orale si articole submise:

  •  Indicatori de rezultat atinsi: documentatie tehnica corespunzatoare fiecarei activitati, formare de tineri cercetatori si mentinere resursa umana nou angajata

  •   Diseminarea rezultatelor: 1 prezentare orala; 4 postere dintre care unul premiat   cu BEST POSTER AWARD; 2  articole submise in curs de evaluare (detalii in anexa 1.1.)

       Proiect 2

  •  Rezultate estimate: Documentatie tehnica, diseminarea rezultatelor la nivel national/ international;

  •  Rezultate indeplinite: i) s-au definit modele de date, scenarii precum È™i modalitățile de optimizare a comunicaÈ›iilor pentru cooperarea între agenÈ›ii aerieni, acvatici È™i tereÈ™tri; ii) s-au efectuat teste în vederea optimizării comunicaÈ›iilor între agenÈ›i precum È™i modalitatea de determinare a ontologiilor È™i modelelor de date specifice MultiMonD2 cu rolul de a obÈ›ine în final un format structurat È™i mutual acceptat de reprezentare a datelor de la senzori, iii) s-au realizat mai multe achiziÅ£ii de echipamente ÅŸi accesorii pentru asigurarea bunei desfăşurări a proiectului; iv) s-a realizat diseminarea rezultatelor la nivel national si international.

  •  Indicatori de rezultat atinsi: documentatie tehnica corespunzatoare fiecarei activitati, 1 articol indexat  ISI, 2 comunicari stiintifice indexate BDI, mentinerea si formarea   tinerilor cercetatori;

  •  Diseminarea rezultatelor: 3 prezentare orale; 5 articole publicate; (Act. II.8)

       Proiect 3

  • Rezultate estimate: Configuratie protocol de comunicare, definirea configuratiei software, implementarea arhitecturii functionale CGS, prezentarea rezultatelor proiectului in publicatii de prestigiu, la manifestari internatioanale

  • Rezultate indeplinite: i) s-a realizat configuraÈ›ie pentru protocolul de  comunicare GCS  cu performanÈ›e deosebite, fiabil, cu utilizare intuitivă, integrată intr-o platformă inteligentă de comanda È™i control a misiunilor sprecifice vectorilor de roboÈ›i 3D VERO VIPRO MUTIMOND2; ii) s-a realizat immplementarea arhitecturii funcÈ›ionale GCS È™i s-au stabilit comunicaÈ›iile pentru sistemul MultiMonD; iii) -au realizat interfeÈ›e soft inteligente pentru optimizarea performanÈ›elor È™i luarea deciziilor prin Neuro fuzzy (ANFIS),  pentru optimizarea performanÈ›elor, controlul traiectoriei dronelor È™i evitarea obstacolelor prin algoritmi genetici, optimizare cu roi de particule (PSO) È™i regresii multivariate, pentru procesare video; iv) a fost îndeplinită cerinÈ›a majoră a proiectului de formare de tineri cercetători È™i menÈ›inere resursa umană nou angajată.

  • Indicatori de rezultat atinsi: documentatie protocol de comunicare corespunzatoare act. II.9., caiet de sarcini software,  model experimental CGS MultiMonD2, 2 articole BDI (ANEXA 10).

  • Diseminarea rezultatelor:  4 manifestări recunoscute internaÈ›ional,  publicarea a unui număr de 22 articole in reviste de prestigiu , indexate SCOPUS, B+ , dintre care 4 reviste ISI indexate WOS cu factor de impact cumulat mai mare de 10, organizare workshop pe robotica cu aplicaÈ›ii pe vectori de roboÈ›i din platformei 3D VERO integrata pe platforma VIPRO cu ocazia conferinÈ›ei SISOM 2019;

       Proiect 4

  • Rezultate estimate: Studiu comparativ, protocol experimental, model functional, analiza experimentala, observatii, elaborare  lucrare  stiintifica;

  • Rezultate indeplinite: i) au fost construite surse de plasma noi, adaptate si testate alte surse deja existentea fost realizat sistemul transportabil cu plasma, prin asamblarea mai multor subsisteme, in vederea tratării lichidelor contaminate cu diversi poluanti, iii) a fost testata funcÈ›ionarea surselor de plasma in condiÈ›ii de imersare in diverse solutii apoase in vederea decontaminarii acestora; iv) rezultatele obÈ›inute au demonstrat faptul ca sursele de plasma testate in acesta etapa sunt eficiente in procesul de descompunere a coloranÈ›ilor si a pesticidelor.

  •  Indicatori de rezultat atinsi: documentatie tehnica corespunzatoare fiecarei activitati, 1 articol ISI

  •  Diseminarea rezultatelor: 10 participari la manifestari stiintifice (postere, prezentari orale), soldate cu  2 diplome si doua MEDALII DE AUR PENTRU INVENTIE, 1 DIPLOMA THE BEST SEM IMAGE si una  THE BEST POSTER AWARD,  2 articole publicate (detalii in anexa 4.1.)

Toate activitățile, obiectivele si indicatorii de rezultat au fost realizate.

    IV. Prezentarea structurii ofertei de servicii de cercetare si tehnologice cu indicarea link-ului din platforma Erris
V. Locuri de munca sustinute prin program, inclusiv resursa umana nou angajata

Ofertele de servicii de cercetare si tehnologice au fost actualizate si diseminate si pe site-ul proiectului MultiMonD2: https://multimond.wixsite.com/multimond/oferta-de-servicii

INFLPR (CO): https://erris.gov.ro/Lasers-Department si https://erris.gov.ro/Low-Temp-Plasma-Physics;

AFA (P1) : https://erris.gov.ro/Center-of-Research-and-Advan;

CCSACBRNE (P2): http://erris.gov.ro/SRCCBRNDE;

UPB (P3): https://erris.gov.ro/3CPS-UPB si https://erris.gov.ro/CAMPUS---Lab10---UPB;

IMSAR-RA (P4): https://erris.gov.ro/Robotics-and-Mechatronics . Oferta include  GCS MultiMonD mobil si patru interfete inteligente pentru vector roboti realizate pe platforma 3D VERO VIPRO MMD2. 

            Prin prezentul program, proiectul complex 33PCCDI si-a propus sa sustina 6 pozitii vacante noi: 2 locuri - INFLPR, 2 locuri - UPB si 2 locuri - IMSAR-RA. In plus, au mai fost alocate doua pozitii vacante normale care au fost ocupate conform legii. In prezent, toate locurile vacante noi au fost ocupate prin concurs, respectandu-se conditiile impuse de pachetul de informatii si de contract.  Astfel, INFLPR a angajat pe Calugar Alina Irina (asistent cercetare stiintifica) si pe Bita Bogdan Ionut (asistent cercetare stiintifica).  In cadrul IMSAR-RA au fost angajati pe posturile noi: Fratila Madalina Marina (asistent cercetare stiintifica) si Radulescu Mihai (asistent cercetare stiintifica). De asemenea, au mai fost angajati pe posturi vacante normale: Eugen Albu (cercetator stiintific) si Ciocirlan Alexandra Catalina (asistent cercetare). Pe durata etapei 2 a proiectului a fost indeplinita cerinta majora a proiectului de formare de tineri cercetatori si mentinere resursa umana nou angajata. Din cauze personale masteranda Madalina Fratila, nou angajat pe proiect in etapa 1, a renuntat la post pentru angajare la o companie privata, postul fiind ocupat prin concurs de masteranda Ana-Maria Travediu care a preluat cu succes activitatile; prin concursul organizat de Scoala Doctorala a Academiei Romane a devenit doctorand cu stipendiu. In acest moment in echipa de cercetare proiect component P3 IMSAR sunt 2 doctoranzi angajati noi, carora se asigura instruirea in tehnici de inteligenta artificiala, domeniul de varf al cercetarii stiintifice. In cadrul UPB cele doua pozitii au fost ocupate de: Gudovan Iulia (asistent cercetare stiintifica) si Andronache Maria Madalina.

​

VI. Prezentarea valorificarii/ imbunatatirii competentelor/ resurselor existente la nivelul consortului (cecuri);

In aceasta etapa nu au fost prevazute cheltuieli corespunzatoare cecurilor.

bottom of page