33PCCDI
Raportare 2018
Rezumatul etapei I
In cadrul acestei etape au fost realizate atat obiectivele stiintifice corespunzatoare fiecarui proiect component, cat si cele de management aferente proiectului complex in ansamblul sau, prezentate pe scurt in cele ce urmeaza.
Din punct de vedere al activitatilor de management au fost obtinute urmatoarele rezultate:
​
A) organizarea a doua intalniri de proiect/workshop in care: s-a constituit Comitetul de Management al Proiectului format din responsabilii parteneri, responsabilii de proiecte; s-au prezentat obiectivele specifice, riscuri si modalitati de indeplinire a obiectivelor, pentru fiecare proiect component; s-au prezentat rezultatele obtinute; s-a discutat despre modul de in care trebuie facuta raportarea stiintifica si financiara a acestei etape;
​
B) Au fost scoase la concurs si organizate concursuri de angajare pentru un numar de 6 noi posturi; acestea au fost ocupate in totalitate.
​
C) A fost realizat si actualizat in permanenta, site-ul proiectului MultiMonD2 in romana si engleza: https://multimond.wixsite.com/multimond,
https://enmultimond2.wixsite.com/multimond2english
​
D) In aceasta etapa nu au fost accesate cecurile.
​
Din punct de vedere stiintific au fost obtinute urmatoarele rezultate, prezentate pentru fiecare proiect component:
​Proiect component1: Proiectarea si testarea unui sistem de senzori dedicat pentru monitorizarea cursului Dunarii prin integrare pe vectori robotizatii, in cadrul caruia s-a stabilit materialele si tehnica de obtinere a membranelor active pentru producerea de senzori cu nanoparticule oxidice. s-au efectuat analize morfologice si structurale (AFM, SEM, XRD).
Proiect component 2: Optimizari data-link pentru valorificarea informatiilor obtinute cu ajutorul vectorilor robotizati, in cadrul caruia s-a definit o serie de metode de comunicatii ce pot fi adaptate unor scenarii de cooperare intre agenti aerieni si de suprafata pentru realizarea unor deziderate specifice. In functie de aceste scenarii, s-a planifict dezvoltarea teoretica a conceptelor, si s-a realiuzat propuneri de scheme practice ce vor putea fi dezvoltate ulterior.
Proiect component 3: Platforma de integrare inteligenta comanda-control cu CAO a misiunilor specifice vectorilor robotizati, in cadrul caruia s-a realizat caietul de sarcini pentru GCS cu performante deosebite precum fiabilitatea, utilizare intuitiva, capacitatea de integrare intr-o platforma inteligenta de comanda si control a misiunilor sprecifice vectorilor de roboti 3D VERO VIPRO MUTIMOND2de asemeni, s-au stabilit comunicatiile pentru sistemul MultiMonD dezvoltat in arhitectura deschisa pentru procesarea si fuziunea informatiilor de la senzori, cu retele adaptive de procesare comunicatii vectori roboti.
Proiect component 4: Sistem portabil cu plasma pentru decontaminare chimica locala, in cadrul caruia s-a proiectat si testat subansamblurile unui sistem cu plasma transportabil in vederea aplicării la decontaminarea chimica a apelor uzate. A fost testata funcÈ›ionarea mai multor surse de plasma in condiÈ›ii de imersare. S-au identificat parametrii esenÈ›iali ce au condus descompunerea parÈ›iala sau totala a contaminanÈ›ilor. Plecând de la aceÈ™ti parametrii, am realizat optimizarea condiÈ›iilor de lucru pentru fiecare sursa de plasmă. SoluÈ›iile contaminate si tratate in plasma au fost caracterizate prin mai multe metode: comparaÈ›ie vizuala a unor imagini, spectroscopie de absorbÈ›ie UV-Vis, monitorizarea pH-ul soluÈ›iei, monitorizarea temperaturii, cromatografie in lichid HPLC si in gaz GC.
In concluzie, toate obiectivele de management si stiintifice ale acestei etape au fost indeplinite in totalitate.
Indicadrea rezultatelor si modul de diseminare a rezultatelor
La nivelul proiectului complex s-a urmarit ca toate obiectivele stiintifice si manageriale propuse in aceasta etapa sa fie indeplinite in totalitate.
A fost realizat si actualizat in permanenta, site-ul proiectului MultiMonD2 in romana si engleza: https://multimond.wixsite.com/multimond , https://enmultimond2.wixsite.com/multimond2english
Toate rezultatele (postere, prezentari orale, articole submise spre publicare) au fost diseminate pe site. De asemenea, acest site a a fost facut cunoscut in mediul online si cu ajutorul retelelor de socializare (https://www.facebook.com/MultiMond2-33-PCCDI-289063881702953).
Au fost organizate 2 workshop-uri de proiect (25 aprilie si 14 noiembrie 2018) in care:
- s-a constituit Comitetul de Management al Proiectului format din responsabilii parteneri, responsabilii de proiecte si reprezentantii companiilor SC Atlas Corp Srl si SC Stimpex SA;
- s-au prezentat obiectivele specifice, riscuri si modalitati de indeplinire a obiectivelor, pentru fiecare proiect component;
- au fost implicate in proiect doua companii (STIMPEX si ATLAS) si s-a discutat posibila implicare in proiect;
- s-au prezentat rezultatele obtinute pana la data de 14 noiembrie 2018;
- s-a discutat despre modul de in care trebuie facuta raportarea stiintifica si financiara a acestei etape.
La nivelul fiecarui proiect component s-a urmarit ca rezultatele estimate sa fie indeplinite, urmarindu-se si realizarea indicatorilor de rezultat. Astfel:
Proiect component 1
Proiect component 2
Proiect component 3
Proiect component 4
a) rezultate
estimate
Arhitectura preliminara pentru sistemul de detectie: elaborare model experimental, documentatie, pro
Analiza cerintelor de comunicatie si de stocare a informatiilor pentru vectorii aerieni si de suprafata: elaborare cerinte de comunicatie, comparatie intre acestea din diferite puncte de vedere, intocmirea documentatiei pentru fiecare pas.
Stabilire arhitectura GCS si a sistemului de comunicatii pentru platforma MultiMonD2.
Elaborare model experimental, documentatie, esantione apa cotaminate, studiu experimental si laborator, buletine de analiza
b)indicatori de rezultat atinsi:
Toti indicatorii de rezultat au fost atinsi, elaborare model experimental, documentatie tehnica a activitatilor, esantione apa cotaminate, studiu experimental si laborator, buletine de analize, raport de cercetare; 1 loc nou de munca in domeniul cercetarii (asistent cercetare stiintifica: Bita Bogdan)
Caiet de sarcini arhitectura GCS, raport configuratie comunicatii, angajarea noilor cercetatori - 2 locuri de munca (asist. cercetare stiintifica: Mihai Radulescu si Madalina Fratila).
Documentatie tehnica corespunzatoare fiecarei activitati, 2 locuri noi de munca in domeniul cercetarii (Gudovan Iulia Alexandra – ACS, Andronache Maria – Madalina – ACS)
Documentatie tehnica corespunzatoare fiecarei activitati, 1 loc nou de munca in domeniul cercetarii (asistent cercetare stiintifica: Calugar Alina Irina);
Prezentarea structurii ofertei de servicii de cercetare si tehnologice cu indicarea link-ului din platforma Erris
Ofertele de servicii de cercetare si tehnologice au fost actualizate si diseminate si pe site-ul proiectului MultiMonD2: https://multimond.wixsite.com/multimond/oferta-de-servicii
INFLPR (CO): https://erris.gov.ro/Lasers-Department si https://erris.gov.ro/Low-Temp-Plasma-Physics;
AFA (P1) : https://erris.gov.ro/Center-of-Research-and-Advan;
CCSACBRNE (P2): http://erris.gov.ro/SRCCBRNDE;
UPB (P3): https://erris.gov.ro/3CPS-UPB si https://erris.gov.ro/CAMPUS---Lab10---UPB;
IMSAR-RA (P4): https://erris.gov.ro/Robotics-and-Mechatronics .
Locuri de munca sustinute prin program, inclusiv resursa umana nou angajata
Prin prezentul program, proiectul complex 33PCCDI si-a propus sa sustina 6 pozitii vacante noi: 2 locuri - INFLPR, 2 locuri - UPB si 2 locuri - IMSAR-RA. In plus, au mai fost alocate doua pozitii vacante normale care au fost ocupate conform legii.
In prezent, toate locurile vacante noi au fost ocupate prin concurs, respectandu-se conditiile impuse de pachetul de informatii si de contract.
Astfel, INFLPR a angajat pe Calugar Alina Irina (asistent cercetare stiintifica) si pe Bita Bogdan Ionut (asistent cercetare stiintifica).
In cadrul IMSAR-RA au fost angajati pe posturile noi: Fratila Madalina Marina (asistent cercetare stiintifica) si Radulescu Mihai (asistent cercetare stiintifica). De asemenea, au mai fost angajati pe posturi vacante normale: Eugen Albu (cercetator stiintific) si Ciocirlan Alexandra Catalina (asistent cercetare).
In cadrul UPB cele doua pozitii au fost ocupate de: Gudovan Iulia (asistent cercetare stiintifica) si Andronache Maria Madalina.
Prezentarea valorificarii/ imbunatatirii competentelor/ resurselor existente la nivelul consortului (cecuri);
In acesata etapa nu au fost prevazute cheltuieli corespunzatoare cecurilor.